Aromastoffe (aromaty)
|
Konservierungsstoffe (konserwanty)
|
Farbstoffe (barwniki)
|
Himbeeraroma
Malinowy
|
E 250 Natriumnitrit
azotyn sodowy
|
E 102 Tartrazin
Tartrazyna
|
Kirschenaroma
Wiśniowy
|
E 251 Natriumnitrat
azotan sodu
|
E 104 Chinolingelb
Chinoliny
|
Kräuteraroma
Ziołowy
|
E 252 Kaliumnitrat
azotan potasu
|
E 110 Gelborange S
Żółtopomarańczowy
|
Orangenaroma
Pomarańczowy
|
Emulgatoren (emulgatory)
|
E 120 Echtes Karmin
Karmin
|
Rumaroma
Rumowy
|
E 322 s Lecithin (Soja)
Soja
|
E 122 Azorubin
Azorubina
|
Vanillearoma
Waniliowy
|
E 322 d Lecithin (Eidotter)
Żółtko jaja
|
E 123 Amaranth
Amarant
|
Vanillin
Wanilina
|
E 338 Orthophosphorsäure
Kwas ortofosforowy
|
E 124 Cochenillerot A
Czerwień koszenilowa
|
Zimtaldehyd
Cynamonowy
|
E 339 b Dinatriumorthophosphat
Dwusodowy
|
E 127 Erythrosin
Erytrozyna
|
Zitronenaroma
Cytrynowy
|
E 340 a Monokaliumorthophosphat
Ortofosforan monopotasowy
|
E 132 Indigotin
Błękit indygowy
|
Süßstoffe (słodziki)
|
E 340 b Dikaliumorthophosphat
Ortofosforan dwupotasowy
|
E 133 Brillantblau FCF
Błękit brylantowy
|
Aspartam
|
E 340 c Trikaliumorthophosphat
Ortofosforan tripotasu
|
E 151 Brillantschwarz BN
Czerń brylantowa
|
Cyclamat
Cyklaminian
|
E 341 c Tricalciumorthophosphat
Ortofosforan trójwapniowy
|
Mix-Gelb (E 104, 110, 124)
MIX żółtych
|
Saccharin-Na
Sacharyna-Na
|
E 412 Guar
Guar
|
Mix-Rot (E 124, 132)
MIX czerwonych
|
Fructose
Fruktoza
|
E 450 Natriumdihydrogenphosphat
Difosforany sodu
|
Mix-Braun (E 104, 124, 127, 132)
MIX brązowych
|
Lactose
Laktoza
|
E 450 a Trinatriumdiphosphat
Difosforan trisodowy
|
Konservierungsstoffe (konserwanty)
|
Mannit
Mannitol
|
E 450 c Natriumpolyphosphat
Polifosforan sodu
|
E 200 Sorbinsäure
Kwas sorbowy
|
Sorbit
Sorbitol
|
E 621 Natriumglutamat
Glutaminian sodu
|
E 202 Kaliumsorbat
Sorbinian potasu
|
Verschiedenes (inne)
|
E 622 Kaliumglutamat
Glutaminian potasu
|
E 210 Benzoesäure
Kwas benzoesowy
|
Acetylsalicylsäure
Kwas acetylosalicylowy
|
E 623 Calciumglutamat
Glutaminian wapnia
|
E 211 Natriumbenzoat
Benzoesan sodowy
|
Chinin
Chinina
|
Antioxydantien (antyoksydanty, przeciwutleniacze)
|
E 212 Kaliumbenzoat
Benzoesan potasu
|
Gummi-Arabicum
Guma arabska
|
E 310 Propylgallat
Galusan propylu
|
E 214 PHB-Ethylester
Para-hydroksybenzoesan etylu
|
Natriumfluorid
Fluorek sodowy
|
E 312 Dodecylgallat
Dodecyl
|
E 216 PHB-Propylester
Para-hydroksybenzoesan propylu
|
Phenol
Fenol
|
E 320 Butylhydroxianisol (BHA)
Butylohydroksyanizol
|
E 218 PHB-Methylester
Para-hydroksybenzoesan metylu
|
Procain
Prokaina
|
E 321 Butylhydroxitoluol (BHT)
Butylohydroksytoluen
|
Kathon-CG (=Euxyl)
Kathon CG
|
Salicylsäure
Kwas salicylowy
|
Ethoxyquin
Etoksychina
|
E 220 Schwefeldioxid
Dwutlenek siarki
|
Sulfadiazin
Sulfadiazyna
|
Aromastoffe (aromaty)
|
E 221 Natriumsulfit
Siarczyn sodowy
|
Sulfaguanidin
Sulfaguanidina
|
Apfelaroma
Jabłkowy
|
E 223 Natriumdisulfit
Pirosiarczyn sodu
|
Weinsteinsäure
Kwas winowy (ocet winny)
|
Aprikosenaroma
Morelowy
|
E 224 Kaliumdisulfit
Pirosiarczyn potasu
|
Zitronensäure
Kwas cytrynowy
|
Bananenaroma
Bananowy
|
E 230 Biphenyl
Bifenyl
|
Birnenaroma
Gruszkowy
|
E 233 Thiabendazol
Tiabendazol
| |
Coca-Cola-Aroma
|
E 249 Kaliumnitrit
Azotyn potasu
| |
Erdbeeraroma
Truskawkowy
| ||
Eugenol
Eugenol
|
GABINET BIOREZONANSU BICOM 2000 I OCZYSZCZANIA ORGANIZMU BODY DETOX® PROFESSIONAL JAROCIN